28 januari 2013

Skrovbeklädnad: Del 2

Då var det dags att ge sig på den gamla skrovbeklädnaden. Den hade börjat släppa i skarvarna och det bruna limmet började titta fram. Som jag berättade i ett tidigare inlägg kommer vi att klä in plywoodskivor utsågade som plankor. Dessa ska vi sedan skruva fast i ribbor som vi limmar lodrät på skrovet. Men först måste den gamla skrovbeklädnaden rivas bort.

Ta bort gammal skrovbeklädnad, skrovvinyl i båt

Lättare sagt än gjort.. Förutom där limmet hade släppt var det svårt att få bort den gamla skrovbeklädnaden. Den släppte bara i små bitar åt gången. I artikeln de hade om detta i Praktiskt Båtägande (11.2012) lämnade de kvar den gamla skrovbeklädnaden och endast tog bort den där ribborna skulle limmas. Så skulle vi nog också ha gjort om jag hade vetat att den gamla satt så hårt som den gjorde.

Ta bort gammal skrovbeklädnad, skrovvinyl i båt

Till slut var det mesta borta, sen gäller det att få bort allt lim som sitter kvar. Längst förut i soffan under röda ryggstödet dolde sig en teakskiva under skrovbeklädnaden. Den går nog inte att rädda när det bara är tunn teakfanér. Istället ersätter vi den med en ny så det bryter snyggt mot den nya skrovbeklädnaden liknande som i PBs projekt (bild)
Fortsättning följer..

Läs de andra inläggen om detta här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar