11 januari 2013

Nåtat

Durkarna har vi bestämt oss för att ska få en rejäl uppgradering. Teak ska det bli! Ganska direkt när jag kom hem före julen kom dom nåtade teakskivorna hem. Riktigt fina!

Nåtad Teak
Nåtad teakfaner från XL-Bygg 12mm

Vi tog hem skivorna via XL-Bygg på Åland men de har inte dem på sin hemsida. Men det är motsvarande storlek och pris som på exempelvis SeaSea.

Sedan lyfte vi ur de befintliga durkarna. På några satt en brun matta som var limmad och dammade väldigt mycket när jag försökte dra bort den. Här ser man maskinrumsluckan i mitten och styrbord/babord på sidorna.

Mitt arbetssällskap Charlie inspekterar.

Efter det så började det stora pusslet. Alla durkar måste ligga i färdriktning och helt raka för att inte få nåten fel väg eller lite diagonalt. Dessutom måste vi använda så mycket så möjligt av varje skiva.


Här har vi svängt på teakskivan för att kunna arbeta utan att behöva oroa oss för repor eller andra skador. Längst bort ligger maskinrumsluckan som inte kommer att få plats som de ligger nu. De andra två är styrbord/babord durkarna som är välisolerade med både bly och vanlig ljudisolering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar