19 mars 2013

Båtdynor

När man letar efter en begagnad båt i den billigare prisklassen ser väldigt många slitna och nergångna ut. Men många gånger är det bara smuts och bristande underhåll de senaste åren som lätt går att fixa. Ofta är det textilier från ett årtionde som för länge sedan har passerat, som visserligen snart är mode igen. Men vill man inte vänta på att 80-tals modet för båtar ska komma tillbaka så är det bara att klä om dynorna och sy nya gardiner så ser hela båten genast mycket fräschare ut.

Nya båtdynor

Det finns flera möjliga sätt att klä om båtdynor på. I ruffen var det sedan tidigare en väldigt enkel och smart lösning på dem. Undersidan består av en plywoodskiva som tyget är spänt runt och stiftat på undersidan. Snabbt och enkelt att byta till nytt!


BåtkuddarOmklädda båtdynor
Hörnen ska sys för hand för att se lite snyggare ut och för att det inte ska bli en flik som sticker ut.
(Kom ihåg att använda rostfria stift!)

Klä om Båtdynor

Knapparna är klädda i samma tyg och ska placeras på samma ställen som tidigare. Här är vita knappar utplacerade bara för att det ska synas på bild. I aktersoffan kommer det att bli samma tyg men med vita knappar.

Klä om båtdynor båtkuddar

Tyget har vi köpt på Östersjökompaniet. De hade mycket tyger i alla möjliga varianter, färger och egenskaper. Men är man ute efter ett speciellt tyg så måste det beställas. Det här tyget som vi valde hade de i lager.

Det är ett tyg som är gjort för att kunna vara delvis utomhus, dvs under kapell. Det är skyddsbehandlat mot smuts, olja, vatten, mögel och även brandskyddat. Dessutom har det ett UV-skydd så inte solen ska bleka det. Många fina skydd och behandlingar låter det som, vi får se hur det håller sig i verkligheten.




2 kommentarer:

  1. kul blogg! skriver du om kanoter gjorda av trä också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kanoter är har jag tyvärr inte så mycket erfarenhet av, men jag hittade den här sidan tidigare, kanske du hittar något där: http://www.thomassondesign.com

      Radera