13 januari 2014

Fjord 26 Aft Cabin Cruiser

 
Nu när Esmeralda är såld behövs ju givetvis ett nytt projekt. Denna Fjord 26 AC Cr från 1980 har vi hittat i Gävle och kommer att komma till Åland någon gång de närmsta veckorna. Vi letade efter en båt i den här storleken som var byggd i norden och hade en maskin med rak axel och diesel. Detta kommer nog att bli riktigt bra!
Fler bilder på M/B Aurora

En liten film från provkörningen

Motorn är en TAMD 41a 200hk från 1988 med 1150 gångtimmar. Den provkördes förra veckan för att se att allt ser ut och fungerar som det ska.

Volvo Penta har en väldigt bra databas över sina gamla motorer där man hittar instruktionsmanualer, broschyrer med mera.

Båtnamn
Aurora är namnet hon har idag och det kommer nog att förbli så också, inte bara för att det medför otur att byta namn på en båt, utan också för att texten på båten är hel och fräsch. 

Lite nödvändigt vetande: Aurora är ett kvinnonamn som betyder morgonrodnad och kommer från den romerska gudinnan Aurora som varje morgon öppnar österns portar med sina rosenfingrar så att solens vagn kan komma fram.


Äger du eller har du haft en Fjord 26 AC får du jätte gärna dela med dig av dina erfarenheter här i kommentarsfältet nedan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar