20 februari 2014

En ny båtmäklare!


Man kan egentligen säga att efter vår senaste försäljning av Esmeralda och köpet av Aurora ledde till att vi konstaterade att det saknas en båtmäklare på Åland, och en som kan förmedla båtar även mellan de nordiska länderna. Så varför inte vi som redan har god kunskap inom området med många tidigare båtaffärer och ett stort intresse av båtar. Dessutom vet vi hur osäkert det kan kännas när man ska fatta beslut om ett nytt båtköp och vi vill därför försäkra dig om att det är ett bra köp som passar dina behov.

Detta resulterade i Åland Yachts som är en ny båtmäklare mitt i Östersjön. På Åland Yachts förmedlar vi båtar både i och mellan länderna och hjälper både dig som villsälja din båt och dig som vill köpa en båt. Vi ordnar anpassad annonsering, fotografering, visningar, avtal, frakt och allt som finns där mellan. Besök oss gärna på vår hemsida eller följ oss på Facebook och Instagram.

På Åland Yachts hittar du även vår senaste projektbåt Aurora till salu som du kan läsa om här i bloggen. 


19 februari 2014

Uppgradering av elsystemet

Bakom en plastkåpa ovanför pentryt hittar man in bakom instrumentpanelen och ratten. Här finns båtens original el men även en hel del "ful-kopplingar". En rad av tidigare ägare har behövt lite el och det har dom tagit där det har funnits så länge det fungerar. Det är även en hel del skarvade kablar som saknar isolering, och som är skarvade med kablar i samma färg. Snacka om att göra det svårt för nästa ägare.. Det positiva är att original dragningarna har fått vara i fred och det finns gott om utrymme för det mesta.




Efter lite rensning bland kablarna och några buntband så blev det riktigt överskådligt här bakom!
En led-list med snabbkoppling har även fått plats för att göra det lätt att se om en säkring behöver bytas eller liknande.


Nu ska nya 12V och 230V kablar dras i princip igenom hela båten och upp till nya bågen som är beställd. Radare, bogpropeller, trimplan, antenner och ny 230 volt ska förberedas.


4 februari 2014

Transas iSailor

iSailor

I somras testade jag iSailor i iPaden som komplettering till plottern i Esmeralda eftersom korten vi hade inte var uppdaterade på länge. Det är Transas som har skapat denna fantastiska app som fungerar i både iPad och iPhone. 

Klicka på läs vidare här nedan eller här för att läsa hela inlägget.


2 februari 2014

Varför nöja sig med fram & back...

... när man kan köra i sidled?

Därför har denna lilla mackapär hittat hem.

Det sägs av den lilla information som finns på nätet att Fjord 26an är känslig för sidovind när man ska lägga till. Det kan jag absolut tro med tanke på höjden och ofta är det trångt i hamnarna. Visst blir man van med vilken båt som helst till slut. Men nog är det ju till stor hjälp att ha en liten bogpropeller som knuffar fören på rätt. Den här modellen rekommenderas till båtar som är 8,5 till 12 meter då den är lite kraftigare. Många som har installerat bogpropeller skriver att det är bra att ta en större så orkar den om det blåser på. Och det skulle ju vara dumt att göra hela jobbet och sedan inse att den inte orkar med när det behövs.

Här under soffan längst fram i ruffen finns det ordentligt med utrymme för den

Så nu är det "bara" att montera den till då!