6 november 2013

Nya Gardiner

Gardinerna som fanns i Esmeralda har säkert en gång varit både vackra och moderna. Men inte nu längre. De hade börjar blekna av solen och kändes lite för kliché med sina rep och skeppsklockor. Så det fick bli nya. Tyget som vi använde var ett marintyg som är både mögel- och brandklassade. På bilderna ser det lite gråare ut än i verkligheten där det är mer silveraktigt.

Gamla gardiner
Sy nya gardiner båt
Först passades de gamla in på det nya tyget
Sy nya gardiner båt
Sedan ströks kanten för att inte behöva nåla och för att få en jämnare kant
Sy nya gardiner båt
Sedan syddes det
Sy nya gardiner båt
Sy nya gardiner båt
Enkelt och stiligt blev slutresultatet
För det här projektet får min sambo och hennes mamma ta åt sig hela äran. Tack så mycket!


3 november 2013

Badbrygga

En liten badbrygga är ju bra att ha, inte bara för att kunna bada ifrån, utan även för att enkelt kunna ta sig upp på ett säkert sätt om man faller i. Vi köpte Båtsystems badplattform som var speciellt gjord för snipor från Seasea med tillhörande stege. 
När vi ändå var i aktern och arbetade passade vi även på att svetsa fast bärplanet på styrbord sida som hade gått av vid sitt fäste.

Badbryggan var gjord speciellt för snipor, men tydligen inte alla snipformer. Eftersom Esmeralda är relativt smal under vattenlinjen i aktern var vi tvungna att sätta badbryggan lite högre upp, män ändå så långt ner vi kunde. Vinkeln som blev på det nedre stödet var för liten för att klara av vikten av en person. Vi blev därför tvungna att tillverka en rostfri stötta som gick upp från badbryggan och till utsidan på skrovet att ta en del av vikten. Kanske inte den snyggaste lösningen, men den enda.

 Om du funderar på en sådan här badbrygga till din båt, kontrollera ordentligt att den passar först. Jag tror den passar bättre på snipor som är bredare i aktern, till exempel Saga eller liknande.


2 november 2013

Nytt innertak

Taket vid styrplatsen var bara den målade plasten, som dessutom var ojämn, kall och tråkig. Vi valde att klä en plywoodskiva med samma skrovbeklädnad som resten av skrovet. I den fällde vi in led-spotlights och kablarna gick lätt att gömma bakom skivan när vi skruvade upp den.