15 juli 2013

Pulpit

Som jag skrev tidigare kändes det inte helt säkert att vistas på fördäck när det inte fanns något att hålla sig i. Pulpiten jag hittade på nätet hos byggplast köpte vi, fast från Seasea istället. 

Pulpit snipa
Pulpit snipa

Stävstege snipa

Det blev att se betydligt bättre ut nu, och det känns det mycket tryggare att gå på fördäck även fast båten står på land nu. Men det är rätt långt ner..

Stävstegen är en av båtsystems produkter och hittades på en lokal loppis, med den kommer man hela vägen ner till vattenlinjen med sista steget utfällt.


10 juli 2013

Sjösatt!

Nu har det hänt mycket, men inte här! Det har hunnit bli sommar för länge sen och Esmeralda flyter. De första turerna har vi också hunnit med och det mesta fungerar som det ska. Vi fick rätt så bråttom att få henne sjöklar inför midsommar så vi han bara med det viktigaste och det som måsta bli gjort medan hon var på land. Jag ska lägga upp bilder på allt det så snart jag bara hinner.

Sjösättningen och den första lilla turen till hemmahamnen gick bra. Däremot var hon lite svår att manövrera och eventuellt skulle ha nytta av ett lite större roder, men det får vi se på nästa år. Förutom det så ligger hon bra i sjön och rullar på som en snipa ska rulla. 7,5 knop marschfart och max 8 kom vi upp i, men nu har det sjunkit till 7 knops marschfart på 2600 rpm.


Som ni ser på bilderna saknas det fortfarande en hel del lister och belysning, med det ska vi fortsätta med under sommaren. Som sagt ska jag lägga upp en del bilder av det vi gjorde före hon sjösattes här framöver.